Kdybych měl vyjádřit tento recept jednou větou, bylo by to "za málo práce, hodně muziky." Jestli chceš ohromit svoje hosty skvělou a elegantní večeří, která vypadá jako z restaurace, ale zároveň tě tlačí čas, je tahle vepřová panenka v anglické slanině ideální volbou. V podstatě nulová příprava, žádná námaha a délka vaření doslova v jednotkách minut.
Suroviny
Na 2 porce budeš potřebovat:
- 300 g vepřové panenky
- 4 plátky anglické slaniny
- 1 hlávku pak choi
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce majonézy
- chilli omáčku Lavander - dle chuti (my většinou dáváme 2 lžičky)
- 4 lžičky citronové šťávy (polovina do dresinku a druhá na pak choi)
- sůl, pepř
Postup
- Do malé misky dej majonézu, chilli omáčku Lavander a zakápni polovinou citronové šťávy. Osol, opepři, dobře promíchej a nech odležet.
- Vepřovou panenku opepři a lehce osol (méně než obvykle kvůli slanině). Zabal ji do anglické slaniny a spíchni párátkem.
- Na rozehřátou pánev dej panenku tak, aby ležela na straně se slaninou. Nech ji opékat, dokud se slanina nezapeče, potom pootoč. Opakuj, dokud se panenka neopeče ze všech stran.
- Na druhé pánvi rozehřej máslo, přidej očištěné listy pak choi. Opékej, dokud nepovolí. Osol a pokapej citronovou šťávou.
- Vepřovou panenku podávej přelitou dresinkem a s pak choi jako přílohou.