Vepřová panenka s levandulovou majonézou

Kdybych měl vyjádřit tento recept jednou větou, bylo by to "za málo práce, hodně muziky." Jestli chceš ohromit svoje hosty skvělou a elegantní večeří, která vypadá jako z restaurace, ale zároveň tě tlačí čas, je tahle vepřová panenka v anglické slanině ideální volbou. V podstatě nulová příprava, žádná námaha a délka vaření doslova v jednotkách minut.

 

Vepřová panenka s levandulovou majonézou

 

Suroviny

Na 2 porce budeš potřebovat:

  • 300 g vepřové panenky
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 hlávku pak choi
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce majonézy
  • chilli omáčku Lavander - dle chuti (my většinou dáváme 2 lžičky)
  • 4 lžičky citronové šťávy (polovina do dresinku a druhá na pak choi)
  • sůl, pepř
Postup
  1. Do malé misky dej majonézu, chilli omáčku Lavander a zakápni polovinou citronové šťávy. Osol, opepři, dobře promíchej a nech odležet.
  2. Vepřovou panenku opepři a lehce osol (méně než obvykle kvůli slanině). Zabal ji do anglické slaniny a spíchni párátkem.
  3. Na rozehřátou pánev dej panenku tak, aby ležela na straně se slaninou. Nech ji opékat, dokud se slanina nezapeče, potom pootoč. Opakuj, dokud se panenka neopeče ze všech stran.
  4. Na druhé pánvi rozehřej máslo, přidej očištěné listy pak choi. Opékej, dokud nepovolí. Osol a pokapej citronovou šťávou.
  5. Vepřovou panenku podávej přelitou dresinkem a s pak choi jako přílohou.

Chilli omáčku Lavander si kup tady.

Zpět do obchodu