Tagliatelle s tuňákem a Pyro d'Italia

Když je krásně jako dnes a slunce tě láká ven za sportem nebo na procházku, je nejlepší nabrat sílu z lehkého, nutričně hodnotného a energizujícího jídla. Ještě lépe, pokud projevuje známky zdravého názoru a dá se připravit za několik minut. Přesně takové jsou tyto tagliatelle s tuňákem.


Na jednu porci budeš potřebovat:

  • chilli omáčku Pyro d'Italia
  • 100 g tagliatelle
  • česnek (2 stroužky)
  • 1 menší masité rajče (cca 100 g)
  • ančovičky (lze vynechat)
  • olivový olej
  • rukolu
  • citron
  • kapary (1 lžičku)
  • tuňáka (1 konzervu, ~135 g)
  • sůl, pepř

 

Postup přípravy:

Dej vařit vodu, tu pořádne osol (měla by být slaná jako moře) a přidej těstoviny.

Mezitím na oleji osmahni česnek, rajčata a ančovičky.

Po pár minutách přidej kapary, trochu pepře a lžičku Pyro d'Italia.

Předtím, něž jsou tagliatelle al dente, je přidej s trochou vody, ve které se vařily, do pánve.

Těsně před koncem přidej tuňáka, aby se prohřál.

Nakonec přihoď hrst rukoly a pokapej citronovou šťávou

 

Pyro d'Italia si objednej tady.

 

Zpět do obchodu