Když je krásně jako dnes a slunce tě láká ven za sportem nebo na procházku, je nejlepší nabrat sílu z lehkého, nutričně hodnotného a energizujícího jídla. Ještě lépe, pokud projevuje známky zdravého názoru a dá se připravit za několik minut. Přesně takové jsou tyto tagliatelle s tuňákem.
Na jednu porci budeš potřebovat:
- chilli omáčku Pyro d'Italia
- 100 g tagliatelle
- česnek (2 stroužky)
- 1 menší masité rajče (cca 100 g)
- ančovičky (lze vynechat)
- olivový olej
- rukolu
- citron
- kapary (1 lžičku)
- tuňáka (1 konzervu, ~135 g)
- sůl, pepř
Postup přípravy:
Dej vařit vodu, tu pořádne osol (měla by být slaná jako moře) a přidej těstoviny.
Mezitím na oleji osmahni česnek, rajčata a ančovičky.
Po pár minutách přidej kapary, trochu pepře a lžičku Pyro d'Italia.
Předtím, něž jsou tagliatelle al dente, je přidej s trochou vody, ve které se vařily, do pánve.
Těsně před koncem přidej tuňáka, aby se prohřál.
Nakonec přihoď hrst rukoly a pokapej citronovou šťávou
Pyro d'Italia si objednej tady.