Spaghetti & meatballs s Pyro d'Italia

Až se budeš chtít pořádně naladit na sledování Kmotra, nějaké ze Scorseseho klasik, nebo hraní legendární Mafie, připrav si k tomu nejstylovější možné jídlo - spaghetti & meatballs. Nic neříká mafioso tak, jako masové koule v rajčatové omáčce se špagetami, které jako capo sdílíš se svou partou.

Na porci pro dvě osoby budeš potřebovat:

  • chilli omáčku Pyro d'Italia
  • 250 g mletého masa (ideálně 50 % hovězí a 50 % vepřové)
  • 200 g špaget
  • 3 lžíce pasírovaných rajčat
  • 1 vejce
  • strouhanku
  • větší stroužek česneku
  • olivový olej
  • parmazán
  • petrželovou nať
  • bazalku
  • mouku
  • sůl, pepř

 

Postup přípravy:

Do většího hrnce dej vařit minimálně 2 litry vody. Jakmile dosáhne varu, přidej lžíci soli (cca 20 g; voda by měla mít podobnou slanost jako mořská) a vhoď špagety.

Než se voda začne vařit, připrav masové koule. Smíchej maso, vejce, zhruba 2 lžíce strouhanky (podle potřeby můžeš přidat), lžíci nastrouhaného parmazánu, petrželovou nať, nadrobno nasekaný česnek, lžičku oleje, sůl a pepř.

Z výsledné hmoty zformuj menší kuličky. Ty obal v mouce.

Rozpal pánev a na oleji opeč kuličky. Postupně je otáčej, aby se opekly rovnoměrně.

Když chytne barvu, přidej pasírovaná rajčata a 2 lžíce Pyro d'Italia. Promíchej a zarestuj (omáčka zhoustne), podle chuti můžeš i mírně osladit.

Zřeď omáčku několika lžícemi vody, ve které se vaří špagety. Ty sceď o několik minut dřív, než jsou hotové, a přidej je k omáčce do pánve.

Pořádně promíchej a nech špagety vsáknout chuť.

Až se omáčka zase zahustí, resp. ji vstřebají špagety, můžeš dokončit nastrouhaným parmazánem a trochou bazalky.

 

Pyro d'Italia si objednej tady.

 

Zpět do obchodu