Když po dlouhém dni konečně přijdeš domů, chceš si udělat pohodu se skvělým jídlem. Hlavně ale bez dlouhého vystávání v kuchyni. Pro takové chvíle je tato italská klasika, podpořená hřejivým pohlazením Cayennu, naprosto ideální. Hotová do 15 minut, z minima ingrediencí, chuťově neodolatelná.
Na porci pro dvě osoby budeš potřebovat:
- chilli omáčku Pyro d'Italia
- 250 g mletého masa (ideálně 50 % hovězí a 50 % vepřové)
- 200 g špaget
- malou cibuli
- 3 lžíce pasírovaných rajčat
- olivový olej
- parmazán
- sůl
Postup přípravy:
Dej vařit minimálně 2 litry vody. Jakmile dosáhne varu, přidej lžíci soli (cca 20 g; voda by měla mít podobnou slanost jako mořská) a vhoď špagety.
Rozpal pánev a na oleji zprudka opeč maso a velmi jemně nakrájenou cibuli. Maso rozbíjej vařečkou, aby netvořilo hrudky.
Když chytne barvu, přidej pasírovaná rajčata a 2 lžíce Pyro d'Italia. Promíchej a zarestuj (omáčka zhoustne), podle chuti můžeš i mírně osladit.
Zřeď omáčku několika lžícemi vody, ve které se vaří špagety. Ty sceď o několik minut dřív, než jsou hotové, a přidej je k omáčce do pánve.
Pořádně promíchej a nech špagety vsáknout chuť.
Až se omáčka zase zahustí, resp. ji vstřebají špagety, můžeš dokončit nastrouhaným parmazánem a trochou petrželové natě.
Pyro d'Italia si objednej tady.