Křehkost, vláčnost a šťavnatost pečených žeber je nezaměnitelná. Jejich chuť je sice spjatá především s letní grilovací sezónou, ale díky našemu receptu si ji můžeš užít, i když zrovna venku mrzne. Ducha zahradních večírků přeneseš na svůj talíř takto:
Na 2 porce budeš potřebovat tyto ingredience:
- chilli omáčka Tomatoxin
- 600 g masitých vepřových žeber
- 1 větší cibule
- slunečnicový olej
- citron
- med
- šalvěj
- sůl
Postup přípravy pečených žeber:
Osolená žebra promasíruj marinádou ze dvou lžic oleje, jedné lžíce Tomatoxinu, šťávy z půlky citronu a lžičky medu. Můžeš přidat i snítku nasekané šalvěje.
Maso zabal do potravin. fólie a nech marinovat přes noc. Před pečením vyjmi žebra s dostatečným předstihem tak, aby se dostaly na pokojovou teplotu.
Předehřej troubu na 150 °C a pak peč cca 90 min. v uzavřeném pekáči s na měsíčky nakrájenou cibulí. Dle potřeby podlévej.
Poté rozpal troubu na maximum a 20 min. dopékej v otevřeném pekáči. Pravidelně přelévej maso výpekem.
Podávej s chlebem nebo fazolemi a jednotlivá sousta namáčej v Tomatoxinu.
Taky se ti na ně sbíhají sliny? Objednej si Tomatoxin a můžeš se do nich za chvilku pustit!