Pečená žebra s Tomatoxinem

Křehkost, vláčnost a šťavnatost pečených žeber je nezaměnitelná. Jejich chuť je sice spjatá především s letní grilovací sezónou, ale díky našemu receptu si ji můžeš užít, i když zrovna venku mrzne. Ducha zahradních večírků přeneseš na svůj talíř takto:

Na 2 porce budeš potřebovat tyto ingredience:

  • chilli omáčka Tomatoxin
  • 600 g masitých vepřových žeber
  • 1 větší cibule
  • slunečnicový olej
  • citron
  • med
  • šalvěj
  • sůl

Postup přípravy pečených žeber:

Osolená žebra promasíruj marinádou ze dvou lžic oleje, jedné lžíce Tomatoxinu, šťávy z půlky citronu a lžičky medu. Můžeš přidat i snítku nasekané šalvěje.

Maso zabal do potravin. fólie a nech marinovat přes noc. Před pečením vyjmi žebra s dostatečným předstihem tak, aby se dostaly na pokojovou teplotu.

Předehřej troubu na 150 °C a pak peč cca 90 min. v uzavřeném pekáči s na měsíčky nakrájenou cibulí. Dle potřeby podlévej.

Poté rozpal troubu na maximum a 20 min. dopékej v otevřeném pekáči. Pravidelně přelévej maso výpekem.

Podávej s chlebem nebo fazolemi a jednotlivá sousta namáčej v Tomatoxinu.

 

Taky se ti na ně sbíhají sliny? Objednej si Tomatoxin a můžeš se do nich za chvilku pustit!

 

Zpět do obchodu