Omurice s Tomatoxinem

Okouzlení vtipotencí japanglish nás dovedlo k Yoshoku - japanizovaným "západním" jídlům. Jestli si chceš užít pomalý, klidný nedělní brunch, mají pro nás Japonci dokonalý comfort food - omuraisu. Akorát oproti originálu necháme kechappu prosťáčkům. My podáváme s pořádnou dávkou názoru!


Na 1 porci budeš potřebovat tyto ingredience:

  • chilli omáčku Tomatoxin
  • 150 g vařené rýže (ideální je z předchozího dne)
  • 100 g mletého masa (můžeš nahradit nadrobno nakrájeným kuřecím stehnem nebo uzeným tofu)
  • 3 vejce
  • 1/2 cibule
  • 1 jarní cibulku
  • 1 stroužek česneku
  • plátek másla (cca 10 g, můžeš vynechat)
  • lžíci sojové omáčky
  • lžíci ústřicové omáčky (můžeš vynechat)
  • olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy omurice:

Na oleji zpěň nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek.

Přidej opepřené mleté maso. Jakmile se opeče, ochuť sojovou a ústřicovou omáčkou a lžičkou Tomatoxinu.

Pořádně promíchej, pak přidej najemno nasekanou jarní cibulku, vařenou rýži a krátce osmahni.

Dej směs na talíř, vyčisti pánev a nech opět rozehřát na silném plameni.

Mezitím v misce rozmíchej vejce.

Jakmile je pánev rozpálená na vysokou teplotu, přidej trochu oleje a rozmíchaná vejce.

Aby měla omeleta správnou texturu a nebyla suchá, musíš začít vejce okamžitě po nalití míchat tak, aby po odhrnutí sražených vajec ihned zaplnily prázdné místo ty ještě tekuté. To dělej jen prvních 20-30 sekund, po delším míchání by se už omeleta nezacelila.

Dej do středu plátek másla, mírně osol a nech zhruba 30 sekund usadit.

Potom přehni omeletu na třetiny, zabal ji do sebe a polož na směs na talíři.

Dokonči lžicí Tomatoxinu a podávej.

 

Tomatoxin si objednej tady.

 

Omurice s chilli omáčkou Tomatoxin

Zpět do obchodu