Okouzlení vtipotencí japanglish nás dovedlo k Yoshoku - japanizovaným "západním" jídlům. Jestli si chceš užít pomalý, klidný nedělní brunch, mají pro nás Japonci dokonalý comfort food - omuraisu. Akorát oproti originálu necháme kechappu prosťáčkům. My podáváme s pořádnou dávkou názoru!
Na 1 porci budeš potřebovat tyto ingredience:
- chilli omáčku Tomatoxin
- 150 g vařené rýže (ideální je z předchozího dne)
- 100 g mletého masa (můžeš nahradit nadrobno nakrájeným kuřecím stehnem nebo uzeným tofu)
- 3 vejce
- 1/2 cibule
- 1 jarní cibulku
- 1 stroužek česneku
- plátek másla (cca 10 g, můžeš vynechat)
- lžíci sojové omáčky
- lžíci ústřicové omáčky (můžeš vynechat)
- olej
- sůl, pepř
Postup přípravy omurice:
Na oleji zpěň nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek.
Přidej opepřené mleté maso. Jakmile se opeče, ochuť sojovou a ústřicovou omáčkou a lžičkou Tomatoxinu.
Pořádně promíchej, pak přidej najemno nasekanou jarní cibulku, vařenou rýži a krátce osmahni.
Dej směs na talíř, vyčisti pánev a nech opět rozehřát na silném plameni.
Mezitím v misce rozmíchej vejce.
Jakmile je pánev rozpálená na vysokou teplotu, přidej trochu oleje a rozmíchaná vejce.
Aby měla omeleta správnou texturu a nebyla suchá, musíš začít vejce okamžitě po nalití míchat tak, aby po odhrnutí sražených vajec ihned zaplnily prázdné místo ty ještě tekuté. To dělej jen prvních 20-30 sekund, po delším míchání by se už omeleta nezacelila.
Dej do středu plátek másla, mírně osol a nech zhruba 30 sekund usadit.
Potom přehni omeletu na třetiny, zabal ji do sebe a polož na směs na talíři.
Dokonči lžicí Tomatoxinu a podávej.
Tomatoxin si objednej tady.