S narůstajícími teplotami začínáme odlehčovat talíře, zároveň zkracujeme čas strávený u rozpáleného sporáku. Není náhodou, že hummus pochází z oblasti, kde je v létě pomalu větší žár než v našich omáčkách. Inspirováni žhnoucí pouští si tak uděláme jídlo, které skvěle chutná, má smělou dávku názoru, je lehce stravitelné a ještě dodá tělu spoustu zdravých látek.
Na 4 porce budeš potřebovat tyto ingredience:
- chilli omáčku Mango Madness
- 250 g suché cizrny
- 3 lžíce tahini
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 citrón
- lžičku nadrceného římského kmínu
- sůl
- vodu (ideálně tu, ve které se vařila cizrna)
Postup přípravy:
Cizrnu dej namáčet přes noc do studené vody. Aby byla ještě měkčí, můžeš do vody přidat trochu jedlé sody.
Další den dej cizrnu vařit v nové vodě. Sbírej pěnu, poté přikryj pokličkou a vař na mírném plameni alespoň 2 hodiny.
Po uvaření nech cizrnu vychladnout a odeber si trochu vody, ve které se vařila.
Cizrnu pak dej do mixéru, přidej tahini, olivový olej, prolisovaný česnek a římský kmín.
Nahrubo rozmixuj a podle chuti a konzistence přidávej sůl, citrónovou šťávu a vodu. Pak mixuj dál.
Až ti mixér vytvoří hladkou pastu, dej ji do misky a ozdob omáčkou Mango Madness a nakrájenou zeleninou.
Podávej s opečenou bagetou, tortillou, nebo pita chlebem.
Mango Madness si objednej tady.