Cheeseburger s Tomatoxinem

Léto je v plném proudu, takže teď pravidelně měníme gril za sporák. Jedno z nejrychlejších, nejsnadnějších a zároveň nejvíc sexy jídel, které jde na grilu připravit, je cheeseburger. Udělej na příští zahradní party tuto verzi a lidi tě budou milovat!


Na 1 porci budeš potřebovat tyto ingredience:

  • chilli omáčku Tomatoxin
  • 200 g mletého hovězího (ideálně s cca 20 % tuku, vhodná je např. plec)
  • bulku na burger
  • čedar
  • menší cibuli
  • polníček (nebo ledový salát)
  • rajče
  • majonézu
  • sůl, pepř


Postup přípravy:

Maso osol a opepři. Promni a vytvaruj kulatou placku, která má větší průměr než bulka (teplem se stáhne). Do prostředku udělej menší důlek. Díky tomu bude maso i po stažení rovnoměrně vysoké.

Dej maso na plně rozpálený gril nebo pánev. Otoč podle výšky masa, většinou ale stačí 3 min. na každou stranu. Po otočení polož na horkou stranu čedar. Žárem se rozpustí.

Na trochu chladnější část grilu dej cibuli nakrájenou na kolečka. Opečením ztratí ostrost, takže ji nech na grilu do chvíle, kdy začíná karamelizovat.

Sejmi maso z grilu a dej ho alespoň na 5 min. odpočinout. Mezitím rozřízni bulku a dej obě poloviny ogrilovat. Rychle se pálí, takže stačí několik desítek sekund.

Potři vnitřky bulky Tomatoxinem a majonézou.

Polož maso na spodní část bulky, na to navrstvi polníček, cibuli a rajče. Přiklop vrškem bulky a máš hotovo!

 

Tomatoxin si objednej tady.


Zpět do obchodu